Przepisy

  • Prosta zupa grzybowa – przygotuj ją w tym sezonie!

    Przepisy | 17.10.2024

    Prosta zupa grzybowa – przygotuj ją w tym sezonie!

    Prosta zupa grzybowa to przepis, który przygotujesz bez najmniejszych problemów. Należy jednak poświęcić na niego trochę czasu, ponieważ grzyby muszą stosunkowo długo się gotować, aby rozpływały się w ustach. Będzie doskonałą propozycją na sezonowy obiad i nie tylko. Do jego przygotowania przyda Ci się duży garnek.

    Czytaj więcej
  • Sałatka z szynką  na bazie ogórków – smaczna i prosta w przygotowaniu!

    Przepisy | 16.10.2024

    Sałatka z szynką na bazie ogórków – smaczna i prosta w przygotowaniu!

    Sałatka z szynką jest naprawdę prosta w przygotowaniu. Do jej wykonania poza szynką przydadzą się ogórki konserwowe. Najważniejszy jest jednak sos, który nadaje całości wyjątkowego smaku. To idealna propozycja, jeśli chcesz szybko przygotować danie dla gości, które będzie smakowało niemal każdemu. Podaj ją w eleganckiej porcelanie!

    Czytaj więcej
  • Jesienne gruszki  w czerwonym winie – wyjątkowo aromatyczny deser

    Przepisy | 15.10.2024

    Jesienne gruszki w czerwonym winie – wyjątkowo aromatyczny deser

    Jesienne gruszki w czerwonym winie to pomysł na wyśmienity deser dla dorosłych, który można przygotować np. na wspólne spotkanie ze znajomymi. Prezentują się one doskonale na talerzu, a na dodatek zachwycają swoim aromatem i smakiem. Nie zapominaj o dodatku cynamonu, który idealnie pasuje do jabłek! Do przygotowania przepisu przyda Ci się duży garnek.

    Czytaj więcej
  • Kaczka duszona z grzybami – jak ją przygotować?

    Przepisy | 14.10.2024

    Kaczka duszona z grzybami – jak ją przygotować?

    Kaczka duszona z grzybami to doskonałe danie na specjalną okazję. W połączeniu z pysznym sosem zachwyci wszystkich domowników. Pamiętaj, aby postawić na produkty najwyższej jakości. Jeśli możesz, wybieraj drób z chowu ekologicznego. Do przygotowania dania przyda Ci się brytfanna.

    Czytaj więcej
  • Rozgrzewająca wegańska zupa na niczym – przepis na chłodny dzień

    Przepisy | 11.10.2024

    Rozgrzewająca wegańska zupa na niczym – przepis na chłodny dzień

    Rozgrzewająca wegańska zupa na niczym to pomysł na stosunkowo szybki w przygotowaniu, rozgrzewający i pełen smaku posiłek. Przepis został przygotowany przez Tomka Mędrka i do jego przygotowania na pewno przyda Ci się wygodny garnek z pokrywką. Nie zapomnij też o ostrych nożach!

    Czytaj więcej
  • Zupa-krem z kalarepy – jak ją przygotować?

    Przepisy | 11.10.2024

    Zupa-krem z kalarepy – jak ją przygotować?

    Zupa-krem z kalarepy to przepis, który pomoże Ci wprowadzić to warzywo do Twojego codziennego menu. Do jej stworzenia wykorzystaj słodką śmietankę 18%. Zupę stworzysz na wywarze z włoszczyzny, dlatego to idealna opcja dla wegetarian, a także dla osób, które chcą ograniczyć wykorzystanie mięsa w diecie. Do jej przygotowania przyda Ci się średniej wielkości garnek.

    Czytaj więcej
  • Orzechowa pianka – wyborne ciasto z dodatkiem marcepanu

    Przepisy | 10.10.2024

    Orzechowa pianka – wyborne ciasto z dodatkiem marcepanu

    Orzechowa pianka to pyszne ciasto z dodatkiem powideł śliwkowych. Będzie smakować każdemu miłośnikowi słodkich wypieków. Do ozdobienia użyj marcepanowych elementów, które możesz kupić lub zrobić samodzielnie. Ciasto upieczesz w foremce do pieczenia od marki Gerlach.

    Czytaj więcej
  • Babeczki jabłkowe – piękna i prosta propozycja na deser

    Przepisy | 09.10.2024

    Babeczki jabłkowe – piękna i prosta propozycja na deser

    Babeczki jabłkowe to propozycja na deser, do którego wykorzystasz jesienne, soczyste jabłka. Są proste w przygotowaniu i naprawdę efektowne. Sprawdź danie przygotowane przez Olę Tatkę. Aby je przygotować, wykorzystaj foremkę do pieczenia wykonaną z silikonu lub pokrytą powłoką nieprzywierającą.

    Czytaj więcej
  • Kalarepa nadziewana mięsem – wykorzystaj jesienny sezon!

    Przepisy | 09.10.2024

    Kalarepa nadziewana mięsem – wykorzystaj jesienny sezon!

    Kalarepa nadziewana mięsem to ciekawy i naprawdę smaczny sposób na przemycenie tego warzywa do swojej codziennej diety. Przez formę to danie idealnie sprawdzi się zarówno do pracy, jako dodatek do obiadu (np. zamiast kotletów) czy też jako przystawka w trakcie spotkania ze znajomymi. Do jej przygotowania przyda Ci się brytfanna. Sprawdź, jak ją przygotować!

    Czytaj więcej
  • Zupa z dyni z ryżem – sycące i smaczne danie

    Przepisy | 08.10.2024

    Zupa z dyni z ryżem – sycące i smaczne danie

    Zupa z dyni z ryżem to wspaniałe, sezonowe danie, które warto wykonać jesienią. Możesz jednak stworzyć je również w trakcie innych pór roku, korzystając z zamrożonego wcześniej warzywa. Dzięki dodatkowi ugotowanego na sypko ryżu to nie tylko smaczne, ale również naprawdę pożywne danie. Do jej przygotowania przyda Ci się średni lub duży garnek.

    Czytaj więcej
  • Zupa z dyni z maślanką, kurkami i pesto – prawdziwy smak jesieni!

    Przepisy | 07.10.2024

    Zupa z dyni z maślanką, kurkami i pesto – prawdziwy smak jesieni!

    Zupa z dyni z maślanką, kurkami i pesto to prawdziwie jesienny przepis, pełen smaków i aromatu. Ta sycąca propozycja została stworzona przez Adama Borowicza. Sprawdź, jak ją przygotować krok po kroku. Do stworzenia tego dania na pewno przyda Ci się wygodny i trwały garnek.

    Czytaj więcej
  • Racuchy z twarogu i dyni – jak je zrobić?

    Przepisy | 07.10.2024

    Racuchy z twarogu i dyni – jak je zrobić?

    Racuchy z twarogu i dyni to świetny pomysł na jesienny, słodki obiad bądź deser. Ich przygotowanie jest naprawdę bardzo proste. Wykonasz je z kilku podstawowych składników. Jeśli chcesz zmniejszyć kaloryczność, postaw na odtłuszczony ser biały. Do przygotowania tego dania przyda Ci się patelnia.

    Czytaj więcej