Szukasz: "Miękko"
-
Przepisy | 16.12.2024
Zupa Pho na bazie kaczki – aromatyczne danie rodem z Wietnamu
Zupa Pho na bazie kaczki jest bardzo aromatyczna i naprawdę smaczna. Sprawdź przepis, który przygotował Kuba Korczak. Jak ją zrobić krok po kroku? To czasochłonne zadanie, jednak efekt będzie tego warty! Do przygotowania takiej zupy przyda Ci się duży garnek żeliwny.
Czytaj więcej -
Przepisy | 13.12.2024
Jak zrobić krokiety na wigilię?
To popularne danie świąteczne zawiera zwykle podobny lub nawet ten sam farsz, co inne podobne. Jak zrobić krokiety na wigilię? To nie jest wcale trudne! Sprawdź, jak zrobić to krok po kroku i stworzyć pyszną potrawę na grudniowe święta.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 12.12.2024
Jak gotować fasolę na wigilię?
Fasola nie zalicza się do najpopularniejszych składników świątecznych dań, jednak nie da się ukryć, że pojawia się na wielu stołach. Jej wszechstronność sprawia, że można podać ją na wiele różnych sposobów. Jak gotować fasolę na wigilię i w jaki sposób ją podać? Dowiedz się więcej!
Czytaj więcej -
Przepisy | 21.11.2024
Chili Sin Carne – wegańskie danie deluxe dla wymagających
Chili Sin Carne to wegańska wariacja na temat kuchni meksykańskiej w wykonaniu Tomka Mędrka. To idealny przepis na spotkanie ze znajomymi: używając dużego garnka przygotujesz dużą porcję, doskonałą na imprezę. Sprawdź, jak stworzyć to wyborne danie!
Czytaj więcej -
Przepisy | 06.11.2024
Kluski dyniowe – sezon na pomarańczowe szaleństwo
Kluski dyniowe to nieoczywiste połączenie klasyki z sezonowym warzywem, które jednocześnie przepysznie smakuje. Przygotuj je według przepisu Adama Borowicza i ciesz się niezwykłym smakiem tego pomarańczowego symbolu jesieni. Do przygotowania tego dania przyda Ci się zestaw wygodnych garnków.
Czytaj więcej -
Przepisy | 17.10.2024
Prosta zupa grzybowa – przygotuj ją w tym sezonie!
Prosta zupa grzybowa to przepis, który przygotujesz bez najmniejszych problemów. Należy jednak poświęcić na niego trochę czasu, ponieważ grzyby muszą stosunkowo długo się gotować, aby rozpływały się w ustach. Będzie doskonałą propozycją na sezonowy obiad i nie tylko. Do jego przygotowania przyda Ci się duży garnek.
Czytaj więcej -
Przepisy | 09.10.2024
Kalarepa nadziewana mięsem – wykorzystaj jesienny sezon!
Kalarepa nadziewana mięsem to ciekawy i naprawdę smaczny sposób na przemycenie tego warzywa do swojej codziennej diety. Przez formę to danie idealnie sprawdzi się zarówno do pracy, jako dodatek do obiadu (np. zamiast kotletów) czy też jako przystawka w trakcie spotkania ze znajomymi. Do jej przygotowania przyda Ci się brytfanna. Sprawdź, jak ją przygotować!
Czytaj więcej -
Przepisy | 08.10.2024
Zupa z dyni z ryżem – sycące i smaczne danie
Zupa z dyni z ryżem to wspaniałe, sezonowe danie, które warto wykonać jesienią. Możesz jednak stworzyć je również w trakcie innych pór roku, korzystając z zamrożonego wcześniej warzywa. Dzięki dodatkowi ugotowanego na sypko ryżu to nie tylko smaczne, ale również naprawdę pożywne danie. Do jej przygotowania przyda Ci się średni lub duży garnek.
Czytaj więcej -
Przepisy | 27.08.2024
Polędwiczki wieprzowe z kapustką – smak tradycji na talerzu!
Jeśli szukasz pomysłu na obiad, który zachwyci Twoją rodzinę, a jednocześnie nie zajmie zbyt wiele czasu w kuchni, polędwiczki wieprzowe z kapustką będą strzałem w dziesiątkę! To danie łączy w sobie delikatność mięsa z aromatyczną, duszoną kapustą, tworząc kompozycję smaków, która zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Sprawdź przepis stworzony przez Adama Borowicza. Do ich przygotowania przyda Ci się głęboka patelnia.
Czytaj więcej -
Przepisy | 09.08.2024
Gzik na dziko – wyśmienity przepis z dzikimi ziołami i kwiatami
Gzik na dziko to idealne danie z ogniska. Ziemniaki z serem oraz ziołami smakują wyśmienicie, zwłaszcza w plenerze. Sprawdź przepis stworzony przez Kubę Korczaka. Do jego wykonania przydadzą Ci się akcesoria, takie jak tasak do ziół oraz obieraczka do warzyw.
Czytaj więcej -
Przepisy | 16.07.2024
Pieczeń z baraniny „na dziko” – jak ją podać?
Pieczeń z baraniny „na dziko” zacznij przygotowywać już ok. 3 dni wcześniej, aby mięso odpowiednio się zamarynowało. Dzięki temu uzyskasz wyjątkowy i pełen aromatu smak baraniny. Do wykonania przepisu przyda się brytfanna żeliwna lub z aromatyzerem, który pozwala na regularne dolewanie płynów bez unoszenia pokrywki.
Czytaj więcej -
Przepisy | 10.06.2024
Klasyczny bigos śląski – pomysł na polski obiad
Klasyczny bigos śląski przygotujesz z łopatki wieprzowej oraz kiszonej kapusty. To baza, która pozwoli na stworzenie naprawdę pysznego i lubionego dania. Możesz dodać do niego np. przecier pomidorowy czy cebulę, aby podkreślić smak dania.
Czytaj więcej