-
Lifestyle | 31.03.2025
Wielkanocne potrawy – co podać na świąteczny stół?
Jakie wielkanocne potrawy warto przygotować? Sprawdź, co podać na świąteczny stół i zainspiruj się, tworząc wyjątkową, smaczną kompozycję, która uświetni czas spędzany przy stole z najbliższymi osobami.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 28.03.2025
Jak sadzić rzeżuchę? Poznaj najlepsze sposoby!
Czy wiesz, jak sadzić rzeżuchę, by Twoja mała uprawa była jak najbardziej skuteczna? To naprawdę nie jest trudne. Dowiedz się, co to za roślina, jakie ma właściwości i potrzeby, a następnie sprawdź, jak sadzić ją krok po kroku.
Czytaj więcej -
Przepisy | 28.03.2025
Pieczony schab ze śliwkami – jak go zrobić na obiad?
Pieczony schab ze śliwkami wymaga wyłącznie kilku składników, a mimo tego wychodzi niezwykle aromatycznie. Do jego stworzenia przygotuj żaroodporne naczynie. Doskonale sprawdzi się także żeliwna brytfanna NATUR IRON, która jest odporna na działanie wysokich temperatur. Dzięki niej praca w kuchni będzie znacznie przyjemniejsza.
Czytaj więcej
-
Przepisy | 28.03.2025
Pieczony schab ze śliwkami – jak go zrobić na obiad?
Pieczony schab ze śliwkami wymaga wyłącznie kilku składników, a mimo tego wychodzi niezwykle aromatycznie. Do jego stworzenia przygotuj żaroodporne naczynie. Doskonale sprawdzi się także żeliwna brytfanna NATUR IRON, która jest odporna na działanie wysokich temperatur. Dzięki niej praca w kuchni będzie znacznie przyjemniejsza.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 28.03.2025
Tradycje wielkanocne na świecie – poznaj najciekawsze!
Tradycje wielkanocne różnią się, zależnie od kraju. Jakie są najdziwniejsze lub najciekawsze? Poznaj je i dowiedz się więcej o tym, jak świętują ludzie na całym świecie. Zobacz, jak różnorodne są zwyczaje, które towarzyszą innym w codzienności.
Czytaj więcej -
Przepisy | 27.03.2025
Chłodnik szczawiowy – orzeźwiająca zielona zupa
Chłodnik szczawiowy to kolejny sposób na wykorzystanie tej wyjątkowej w smaku zieleniny. Przygotuj go na rosole z poprzedniego dnia, aby nie marnować i aby dodać zupie wyjątkowego, głębokiego smaku.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 27.03.2025
Gdzie spędzić Święta Wielkanocne w Polsce? Radzimy, gdzie wyjechać!
Święta Wielkanocne mogą być okazją do zwiedzenia ciekawych miejsc. Gdzie w Polsce warto się wybrać w tym okresie? Lepiej postawić na góry czy na morze? Jakie mogą być koszty takiego wyjazdu w 2025 roku? Dowiedz się!
Czytaj więcej -
Przepisy | 26.03.2025
Czysta zupa pomidorowa – jak ją przygotować?
Czysta zupa pomidorowa jest jedną z najbardziej znanych w Polsce. Lubiana przez wielu, jest prosta w przygotowaniu. Warto zrobić ją na rosole lub wywarze z warzyw z poprzedniego dnia. Staraj się nie używać gotowych baz do zup, ponieważ negatywnie wpływają one na smak ostatecznego dania.
Czytaj więcej -
W ogrodzie | 26.03.2025
Tymianek w doniczce – jak o niego dbać?
Tymianek w doniczce może być doskonałym dodatkiem do Twojej domowej kolekcji ziół. Jest aromatyczny i dość wszechstronny. Jednak jak należy o niego dbać, aby dobrze rósł? Sprawdź, gdzie powinien stanąć i jaką glebę należy mu zapewnić.
Czytaj więcej -
Przepisy | 26.03.2025
Parówki nadziewane po szwedzku – jak je przygotować?
Parówki nadziewane po szwedzku to przepis inspirowany tym północnym krajem. Jest przy tym zaskakująco prosty do wykonania. Składniki warto dobierać „na oko”, zgodnie z potrzebami. Średnio na jedną osobę powinny przypadać ok. 2 parówki, jednak wszystko zależy od konkretnego produktu.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 26.03.2025
Co to jest podpuszczka? Poznaj tajniki serowarów
Tworzenie własnych serów to zadanie, które wymaga nie tylko dostępu do dobrego mleka, ale również pewnej wiedzy z zakresu chemii. Co to jest podpuszczka, jak się ją pozyskuje i dlaczego wiele z serów nie jest odpowiednia dla wegetarian?
Czytaj więcej -
Przepisy | 26.03.2025
Sałatka z serem podpuszczkowym – idealna na przyjęcie!
Sałatka z serem podpuszczkowym jest stworzona warstwowo, dzięki czemu będzie doskonale wyglądać na stole, gdy pojawią się goście. Do jej stworzenia przyda się zielony groszek z puszki, szprotki w oleju oraz świeża i krucha sałata lodowa. Oczywiście najważniejszy jest ser podpuszczkowy.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 25.03.2025
Fine dining – co to jest? Nowy poziom doświadczeń kulinarnych
Fine dining pozwala wznieść się na nowy, lepszy poziom doświadczeń kulinarnych. Co jest w nim takiego niezwykłego? Jest związany tylko z restauracjami, czy można też doświadczyć tego w domu? Dowiedz się więcej na temat tego rodzaju doświadczeń.
Czytaj więcej