-
Przepisy | 21.11.2024
Chili Sin Carne – wegańskie danie deluxe dla wymagających
Chili Sin Carne to wegańska wariacja na temat kuchni meksykańskiej w wykonaniu Tomka Mędrka. To idealny przepis na spotkanie ze znajomymi: używając dużego garnka przygotujesz dużą porcję, doskonałą na imprezę. Sprawdź, jak stworzyć to wyborne danie!
Czytaj więcej -
Przepisy | 21.11.2024
Zimowy kompot z jabłek – aromatyczny napój na chłodne dni
Zimowy kompot z jabłek jest aromatyczny i naprawdę zdrowy. Zawiera wiele witamin, a przy tym jest idealnym dodatkiem do obiadu. Sprawdź przepis przygotowany przez Kubę Korczaka. Kompot przygotujesz w dużym, żeliwnym garnku.
Czytaj więcej -
Przepisy | 21.11.2024
Salada de favas – portugalska sałatka z bobem
Salada de favas jest tradycyjnie przygotowywana w Portugalii. Kuchnia tego kraju słynie między innymi z bobu i ten przepis jest tego wyrazem. Przygotuj ją według przepisu, który powstał we współpracy z Pracownią Smaku! Do jej przygotowania przyda Ci się garnek. Warto zrobić ją w sezonie, kiedy dostęp do świeżych warzyw jest najprostszy.
Czytaj więcej
-
Przepisy | 21.11.2024
Salada de favas – portugalska sałatka z bobem
Salada de favas jest tradycyjnie przygotowywana w Portugalii. Kuchnia tego kraju słynie między innymi z bobu i ten przepis jest tego wyrazem. Przygotuj ją według przepisu, który powstał we współpracy z Pracownią Smaku! Do jej przygotowania przyda Ci się garnek. Warto zrobić ją w sezonie, kiedy dostęp do świeżych warzyw jest najprostszy.
Czytaj więcej -
Lifestyle | 21.11.2024
Jak wzmocnić organizm domowymi sposobami?
Czy wiesz, jak wzmocnić organizm domowymi sposobami? To szczególnie istotne w jesienno-zimowym okresie, kiedy to niesprzyjająca pogoda, szybko zapadający zmrok oraz niedobory słońca utrudniają codzienne funkcjonowanie. Dowiedz się, co warto w tym czasie zrobić, by rzadziej chorować.
Czytaj więcej -
Przepisy | 20.11.2024
Caldeirada – zupa rybna w portugalskim stylu
Caldeirada to zupa rybna wywodząca się ze słonecznej Portugalii. Jest prosta w przygotowaniu, a jej smak i aromat nie mają sobie równych. Do jej przygotowania przyda Ci się duży garnek. Sprawdź przepis stworzony we współpracy z Pracownią Smaku!
Czytaj więcej -
Prezenty i Grawer | 20.11.2024
Akcesoria kuchenne na prezent - co wybrać? Lista!
Jakie akcesoria kuchenne na prezent wybrać? Sprawdź naszą listę i zainspiruj się, tworząc wyjątkowy prezent dla bliskich Ci osób. Na co zwrócić uwagę w trakcie wybierania i dlaczego? Co wpływa na jakość produktów do kuchni?
Czytaj więcej -
Przepisy | 19.11.2024
Uszka z grzybami – jak je zrobić?
Uszka z grzybami są tradycyjnie przygotowywane z okazji Bożego Narodzenia. Doskonale sprawdzą się jednak niezależnie od dnia czy miesiąca jako dodatek do zup czystych. Są jednak pracochłonne, dlatego najlepiej przygotowywać je na różnorodne specjalne okazje, np. urodziny, święta czy rocznice. Do ich przygotowania konieczne będą suszone grzyby. Ugotujesz je w niewielkim garnku, np. w rondlu.
Czytaj więcej -
Prezenty i Grawer | 18.11.2024
Praktyczny prezent dla mamy do kuchni
Jaki praktyczni prezent dla mamy do kuchni sprawdzi się najlepiej? Poznaj nasze propozycje i dowiedz się, na co zwrócić uwagę w trakcie kupowania dla niej podarunku. Z czego się ucieszy i w jaki sposób możesz wspierać jej kulinarne pasje?
Czytaj więcej -
Prezenty i Grawer | 15.11.2024
Prezent dla fana grilla - co wybrać? Nasze pomysły!
Czy wiesz, co wybrać na prezent dla fana grilla? Poznaj nasze propozycje i dowiedz się, na co zwrócić uwagę, gdy wybierasz podarunek dla takiej osoby. Lista pomoże Ci w znalezieniu odpowiedniej inspiracji. Spraw, aby przedmioty, które wręczasz ważnym dla siebie osobom, sprawiły, by te poczuły się naprawdę wyjątkowe.
Czytaj więcej -
Prezenty i Grawer | 14.11.2024
Prezent dla fotografa kulinarnego - co wybrać? Nasze pomysły!
Czy wiesz, co wybrać na prezent dla fotografa kulinarnego? Jeśli nie znasz się na gotowaniu i zdjęciach to może być pewne wyzwanie. Dlatego też przygotowaliśmy porady i propozycje na to, co możesz mu podarować. To idealny poradnik zarówno dla współpracowników, jak i bliskich fotografa.
Czytaj więcej -
Nagrody | 14.11.2024
Nowość! Sztućce MUZA GOLD – piękno szampańskiego złota
Poszerzamy naszą ofertę o kolejną odsłonę złotych sztućców. Sztućce MUZA GOLD to nowe spojrzenie na nowoczesną elegancję, która doskonale sprawdzi się na wielu stołach. Ich szampański odcień złota oraz wykończenie w połysku sprawia, że obok nich nikt nie przejdzie obojętnie.
Czytaj więcej -
Przepisy | 14.11.2024
Ciasteczka z jabłkiem i żurawiną – szybkie i smaczne!
Ciasteczka z jabłkiem i żurawiną to pomysł na szybki i słodki deser z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Aby je wykonać, przydadzą Ci się ostre noże. Przygotuj ciastka z wykorzystaniem świeżych składników. Przepis został stworzony przez Marzenę Król.
Czytaj więcej